Start   
 Nyheter    Uppfödningen     Katterna    Kattungar      Ragdoll      Kontakt     Vår hund         LänkarVälkommen till Busann’s !

Jag som har stamnamnet Busann’s heter Annelie och jag bor med min familj, sambon Anders, 3 barn, 5 katter och 1 hund, i Vallentuna ca 2 mil utanför Stockholm.

Jag har alltid älskat djur och så fort jag flyttade hemifrån räckte det inte med bara en hund utan det blev även snabbt en katt. Efter det har det blivit en hel del både katter och hundar i familjen. Jag tränar och tävlar med våra hundar men har tidigare aldrig haft en tanke på uppfödning av varken hundar eller katter. Sen kom Mollie till oss och jag föll pladask för denna helt fantastiska kattras. Efter ordentligt funderande och mycket faktasamlande bestämde jag mig för att jag väldigt gärna ville bli uppfödare av den perfekta rasen för mig, Ragdoll.

Jag vill hitta varaktiga och kärleksfulla hem till våra kattungar och målet är att föda upp friska, sociala och rastypiska Ragdolls till sällskap i första hand men så småningom kanske även till utställning/avel. Jag har en liten seriös uppfödning där våra katter alltid först och främst får vara älskade familjemedlemmar som trivs och mår bra och bara i andra hand vara avelsdjur.

Hälsa och mentalitet är väldigt viktigt för mig. Jag ultraljudar njurar och hjärta enligt hälsoprogrammet. Jag testar för HCM-1 med DNA-test. Jag testar blodgrupp och om det dyker upp nya rekommendationer så följs dessa meddetsamma. Det finns självklart aldrig några garantier men jag kan i alla fall känna att jag gjort allt jag kan för att föda upp katter med en bra förutsättning att få vara friska och må bra.

Våra kattungar föds upp i en ren och fräsch miljö och rör sig fritt i huset samt har tillgång till nätad trädgård. De växer upp tillsammans med oss och våra barn som hela tiden pysslar om dem. De kommer också vara hundvana vid leverans.

Våra katter är försäkrade i Agria. Jag önskar av dig som köper kattunge hos oss att du också har din katt försäkrad under hela kattens liv och att du tar den till veterinär om den behöver det.

Jag vill gärna ha personlig kontakt med dig som köper en liten kattunge av oss, men mail är en jättebra första kontakt. Berätta gärna lite om dig själv, hur du bor, lever, hur du jobbar, om du har familj mm.

När en kattunge flyttar från oss är den minst 12 veckor gammal, van vid hemmets alla ljud, grundvaccinerad, veterinärbesiktad och chippad. Självklart med stamtavla.

Jag är SVERAK-diplomerad uppfödare och katteriet är godkänt av Länsstyrelsen.

Välkommen att höra av dig till oss!

Alwa

Site made by Caroline WebDesign